top of page

Stor fordel med undertekster

I dagens digitale tidsalder, hvor sociale medier er en af ​​de største platforme for at skabe opmærksomhed omkring dit brand, er det vigtigt at have en strategi for at skille sig ud fra konkurrencen. En måde at gøre det på er at bruge undertekster i dine videoer og content.


Undertekster er ikke kun tilgængelige for personer med hørehæmning eller hørenedsættelse, men de har også en lang række fordele for alle dine seere.


Først og fremmest gør undertekster din video mere tilgængelig for et bredere publikum, herunder personer, der ser din video i et støjende miljø eller på et sted, hvor de ikke kan bruge lyd. Derudover hjælper undertekster med at forbedre forståelsen af ​​dine videoer og content, især hvis der er nogle uklare punkter eller hvis din udtale ikke er helt klar.


Men hvordan kan undertekster gøre din video og content mere konkurrencedygtig i det sociale medielandskab?


For det første kan undertekster øge din synlighed på sociale medier. De fleste sociale medieplatforme, såsom Facebook, Instagram, TikTok og LinkedIn, tilbyder undertekster eller automatisk genererede oversættelser til videoer. Når du bruger undertekster, får din video en bedre placering i søgeresultaterne og kan vises i flere forskellige kategorier.


For det andet kan undertekster øge din engagement rate. Ifølge Facebook får videoer med undertekster en gennemsnitlig stigning på 12% i visningstid, og undersøgelser har vist, at videoer med undertekster har en højere chance for at blive delt og kommenteret på.


Endelig kan undertekster hjælpe med at forbedre din søgemaskineoptimering (SEO). Hvis du uploader din video til YouTube, kan undertekster hjælpe med at forbedre din video- og channel-ranking i søgemaskiner som Google.


I alt kan undertekster altså være et værdifuldt værktøj til at skabe opmærksomhed omkring dit brand og øge din synlighed, engagement og SEO. Så næste gang du opretter en video eller et stykke content til sociale medier, bør du overveje at inkludere undertekster for at gøre dit indhold mere tilgængeligt og konkurrencedygtigt i det sociale medielandskab.Hvordan tilføjer du undertekster på dine videoer?


Der er flere måder at få undertekster på dine videoer. Her er nogle af de mest almindelige metoder:

  1. Professionelle undertekster: Hvis du har et større budget, kan du hyre professionelle undertekstere eller oversættere til at skrive og indstille undertekster til dine videoer. Dette kan give dig de mest præcise og højeste kvalitetsresultater. Vi arbejder selv sammen med eksterne tekst forfattere som kan lave undertekster på dansk, engelsk, norsk, tysk m.f.

  2. Automatiske undertekster: Mange sociale medieplatforme tilbyder automatiske undertekster, der genereres af algoritmer baseret på lyden i din video. Disse kan ofte give acceptabel kvalitet, men kan også have nogle fejl eller unøjagtigheder, især hvis der er dialektisk eller teknisk sprog i din video.

  3. Gør-det-selv undertekster: Hvis du vil have mere kontrol over dine undertekster og spare penge, kan du bruge forskellige programmer eller apps til at oprette undertekster selv. Et eksempel på en sådan app er CapCut, som er en gratis videoeditor tilgængelig på både iOS og Android. Med CapCut kan du manuelt oprette, redigere og synkronisere undertekster med din video. Det kræver dog lidt tid og øvelse at lære at bruge værktøjerne til undertekster korrekt.

Uanset hvilken metode du vælger, er det vigtigt at tage højde for undertekstens læselighed og nøjagtighed. Undertekster bør være lette at læse, have en god kontrast til baggrunden og vises i en passende størrelse og længde. Derudover er det vigtigt at kontrollere og rette fejl og unøjagtigheder i underteksterne for at sikre, at de giver mening og ikke misforstår din video.Comments


bottom of page